Datum:    18-05-2011
Tegenstander:    Zwaluwen Vooruit C4
Uitslag:     Thuis Gewonnen 3 - 1

Geplaatst door Eise Wieling op 18-05-2011

Ook Zwaluwen een maatje te klein...

Vandaag hebben we waarschijnlijk onze laatste competitiewedstrijd gespeeld. Tegen de kampioen Zwaluwen Vooruit hadden we weinig te verliezen. Met 12 punten voorsprong op de nummer 2 en maar 1 gelijkspel waren ze deze competitie te goed voor de rest. Omdat vandaag Boris, onze topscorer, zich ziek meldde, Nicolas en Ilias achterin ontbraken en ook Bram er niet was weas er niet veel hoop op een goed resultaat.

En toch......afgelopen zondag hebben we in een toernooi bij Sporting 2 hele goede wedstrijden gespeeld. In deze wedstrijden was de veldbezetting anders dan normaal en zag ik mogelijkheden om wellicht ook vandaag voor een verrassing te zorgen.

Als we maar voor elkaar willen werken en het gras willen opvreten.
Nu naar de wedstrijd: met maar 3 man achterin en een bomvol middenveld maakten we het voetballen voor Zwaluwen erg moeilijk, zij gebruikten de flanken nauwelijks en door het midden was er geen ruimte voor actie. Omdat het checken al vanaf het begin goed ging, had Zwaluwen ook weinig tijd om op te bouwen. Dat het veel kracht kost is duidelijk en mijn grootste zorg was eigenlijk hoe lang we dit spelletjes van tegenhouden en snelle uitbraken konden volhouden.

De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer, Zwaluwen had een afstandschot dat door Mohammed gepakt werd, maar ook Anas passeerde zijn tegenstander goed en schoot maar net voorlangs. De kansen bleven over en weer gaan en langzaam kregen wij steeds meer grip op het spel. Leon kreeg door zijn snelheid een mooie kans die maar net naast ging en ook Bo schoot op de keeper.
Maar ook Zwaluwen bleef gevaarlijk en als wij maar even de aandacht verslapten zag je het goede combinatiespel van Zwaluwen. Vlak voor rust werd het dan toch 0-1 door een mooi uitgespeelde kans van Zwaluwen. De kopjes gingen hangen, maar gelukkig konden we tot de rust deze stand vasthouden.

In de rust aangegeven dat het spel gewoon erg goed was en dat als we dit nog een helft kunnen volhouden we nog genoeg kansen krijgen op doelpunten. Want behalve dat wij moe worden, is dit ook bij Zwaluwen het geval. Uit een mooie oipbouw vanuit achter speelt Mika de bal op Jimmy, die de bal direct velengd op Anas. Anas speelt op Tarik die Bo de diepte in ziet gaan. Hij speelt de bal naar Bo en 1 op 1 tegenover de keeper heeft Bo geen problemen om de gelijkmaker binnen te schieten. Door de goede tegenstand blijft gelukkig iedereen vanuit zijjn positie voetballen. Tarik is overal en zal vanavond waarschijnlijk goed slapen, want echt hard lopen kon hij op het eind niet meer.

Daarna blijven we veel druk zetten op Zwaluwen en komen er veel kansen vor ons, Leon schiet hard en maar net over, Anas van buite n de 16 maar net naast. Bo ramt de bal op de paal en lepelt even later de bal over het doel. Kester is nog maar net terug in het elftal en veel conditie heeft hij nog niet. Maar hij heeft nog wel altijd een neusje voor de goal en na wat gefrommel in de 16, maakt hij na een goede kapbeweging de 2-1.

En anders dan anders, we blijven voetballen. Bo schiet naast en even later mikt ook David net naast. Zwalulwen blijft gevaarlijk, maar Mohammed redt 2 keer goed. Als hij dan toch de bal niet meer kan tegenhouden, staan er 3 medespelers (Yessin, Jelle en Mohammed K.) achter hem om de bal weg te werken. Door dit soort samenspel en het voor elkaar werken maakt het verschil met de eerste wedstrijden.
Het wordt zelfs 3-1 voor ons als de "man met de grote mond", Leon na een supersnelle aanval mooi en beheerst afrond.

Jongens, vandaag hebben we de toeschouwers (en ik) laten zien hoe goed we kunnen voetballen als we als team spelen. Als wij met deze instelling de hele competitie hadden gespeeld, waren we waarschijnlijk nog een plekje hoger dan de 2e plek geeindigd.

Maar op de goede instelling en vechtlust van vandaag mogen jullie wel trots zijn!!

!
door Tarik Salamy op 18-05-2011

We ownden hun gewoon hard!