Datum:    11-05-2011
Tegenstander:    Hercules C8
Uitslag:     Uit Gewonnen 5 - 7

Geplaatst door Eise Wieling op 12-05-2011

een 2e plek met de 5e overwinning op rij!!

Vandaag een inhaalwedstrijd tegen Hercules, een tegenstander waarvan wij de afgelopen 2 keer op hele vreemde wijze verloren hebben. Telkens het gevoel dat er veel meer in zit, maar in de wedstrijd allemaal knullige doelpunten om de oren krijgen.

Dat moest vandaag echt anders!!
De warming up was waardeloos en iedereen weas bezig met alles behalve met de wedstrijd. Helaas gebeurt dit vaker en meestal met het resultaat dat we een wedstrijd binnen 5 minuten al weggeven.

Zonder Nicolas, Bram en Kester maar met Ilias (Yeah, hij was er weer eens) en onze supersub Mohammed K. van de C5 begonnen we slap aan de wedstrijd.

De eerste kans was voor Hercules en ook de 2e. Gelukkig stond hun vizier niet op scherp en misten ze. Aan onze kant was er gerommel, iedereen had het gevoel eenvoudig te kunnen winnen en iedereen dacht dus alleen maar aan aanvallen.
Gelukkig stond men voorin niet altijd te slapen. Boris mist de traditionele kans op 0-1, door het tot 2 keer toe veel te mooi te willen afronden. Gelukkig begreep Bo het wel en na een mooie voorzet van Anas schiet zij hard de 0-1 binnen. Daarna was het de beurt aan Anas, die een voorzet van Mika goed afrond en uit een corner wordt het zelfs 0-3 door een strakke kopbal van Mohammed K.

Daarna laten we onze positie in de steek en gaan we allemaal voorin wachten op een pass. Omdat Hercules dit goed ziet krijgen zij vat op ons middenveld (er staat toch nooit iemand van ons) en krijgen zij een overwicht. Dit mondt uit in een paar kansen en de 1-3. De ruststand geeft de verhoudingen misschien niet goed weer, maar een oude voetbalwijsheid zegt dat de bal achter de doellijn is, het alleen dan als doelpunt telt. In de rust aangegeven dat ik nog nooit zo ongeregeld zooitje heb zien voetballen als ons elftal vandaag. Een bal van achteruit moet weg worden geramd, terwijl we nu met tikjes naar voren gingen spelen. Als de tikjes zuiver zijn geen probleem, maar met de instelling van vandaag gaven we onze tegenstanders telkens de gelegenheid om maar te blijven aanvallen. De 2-3 kon niet uitblijven. Daarna moesten Ilias en onze keeper Mohammed B. geblesseerd uitvallen. Mohammed K. ging op het doel staan en Boris zou als laatste man gaan fungeren. Alleen besloot Boris om dit niet te doen en Tarik als laatste man neer te zetten. Nu kan Tarik veel, maar snelheid ontbreekt wel. De tegenstander zag dit goed en de 3-3 en ook de 4-3 voor Hercules waren snel gemaakt. Dus ondanks dat we veel sterker waren, stonden we achter en leek het, net als de andere keren tegen Hercules, weer op een fiasco uit te lopen.

Daarna Bo naar achteren gezet en Boris voorin geplaatst. Hiermee geprobeerd om alle druk naar voren te zetten (een middenveld was er toch nauwelijks....) en de keeper van de tegenpartij vanaf het begin vol onder druk te zetten.

De 4-4 kwam uit een mooie combinatie die door Anas, nee toch Leon hard werd binnengeschoten. Daarna schoot Leon voor een leeg doel naast en hield hij de spanning erin. Het werd 4-5 door Boris, 4-6 door Anas en zelfs 4-7 als Marc een schitterende pass naar David stuurt, die deze beheerst afrond.

Het laatste woord was voor Hercules die en voorzet tot doelpunt gepromoveerd ziet worden.

Na de 5e overwinning op rij staan we op de 2e plek, weliswaar gedeeld met De Meern, maar zonder meer een superprestatie die in mijn ogen laat zien hoe goed we zijn als we elkaar maar helpen en in het belang van het willen spelen!

Ondanks het slechte spel en het weinige samenspel vandaag, ben ik zeker trots op de 2e plek. Volgende week tegen Zwaluwen, die al kampioen zijn, zullen we zeker een tandje of 2 moeten bijschakelen en laten zien, dat wij, als we willen, van IEDEREEN kunnen winnen, zelfs van de kampioen!!