Datum:    16-04-2011
Uitslag:     Thuis Gewonnen 8 - 1

Geplaatst door Eise Wieling op 17-04-2011

4 op een rij

Vandaag speelden we de wedstrijd tegen VVIJ C9, de ploeg waarvan we eerder dit seizoen van hebben gewonnen. Onze jongens (en Bo natuurlijk)hadden er wel zin in, maar dachten al voor de wedstrijd de overwinning op zak te hebben. Zonder Yessin (blessure aan zijn enkel), Ilias (wederom niet aanwezig zonder zich af te melden) en David trapten we af.

Gelukkig was Mohammed K. (C5) vrij en speelde hij met ons mee en was er een oude bekende, Kester, die het voetballen zo miste dat hij weer besloten heeft om zich weer bij ons team aan te sluiten.

We hebben David beloofd om voor hem te winnen vandaag en daarmee onze 4e plek voorlopig zeker te stellen. We begonnen slap, al kreeg Boris al snel een kans. Helaas schoot hij de bal voorlangs, iets dat hij even later opnieuw herhaalde. Bij een uitbraak komt VVIJ op voorsprong, 0-1. Hiervan schirkken onze jongens, maar in plaats van beter te gaan voetballen heeft VVIJ even later opnieuw een grote kans. Gelukkig voor ons beland deze in het zijnet.

Als Boris voor een derde keer doorbreekt, besluit hij de bal terug te leggen en schiet Anas de 1-1 binnen. Hierna zetten we op de helft van de tegentander veel druk en merken we dat ze er moeilijk uitkomen. De 2-1 komt als de keeper de bal uit schiet en debal bij Leon terechtkomt, met een mooi schot vanaf zeker 25 meter schiet bij de 2-1 binnen. Dan worden Boris en Leon gewisseld en komen Bo (die al een wedstrijd in de benen had) en Kester in het veld. Ze voelen elkaar goed aan en met een combinatie van kracht en samenspel passt Bo aan Kester, die verwoestend uithaalt, 3-1. Voor rust schiet Bo de 4-1 nog binnen.

In de rust aangegeven dat we het laatste kwartier de achterspelers voor neerzetten en onze voorspelers gaan verdedigen als we nog even doorgaan met het voetbal van het laatste kwartier voor rust. Maar eerst nog meer afstand nemen.
Kester schiet de 5-1 binnen. Mika scoort even later de 6-1, uit een corner die VVIJ niet weg krijgt. Het is zijn eerste doelpunt.

De 7-1 is waarschijnlijk de mooiste als na een goede combinatie Anas 2 man passeert van bijna vanaf de achterlijn de bal via de paal binnenschiet. als Bo de 8-1 op het scorebord brengt, is de strijd gestreden.

Jelle (rechtsachter) en Anas (rechtsvoor) ruilen van positie, evenals Mika (linksvoor) en Nicolas (linksachter) en Boris (spits) en Tarik (voorstopper). Het laatste kwartier werd een hommage aan onze verdedigers. Bij corners kwam ook onze keeper, Mohammed, mee naar voren en bleef Boris achterin.
doelpunten kleverde het helaas niet meer op, omdat de keeper van VVIJ telkens goed stond opgesteld en een paar mooie reddingen verrichtte. Maar kansen waren er zeker. Jelle 2x, Nicolas 1x, Tarik 1x, maar ook Marc, Bram en Mika hadden nog kansen. En achterin loste Boris, samen met Anas en Mika veel vuil werk op.

Al met al een mooie overwinning, waarna ik iedereen vanwege het uitstekende en goede teamspel van de afgelopen weken op een lekker ijsje trakteerde.

Op naar de 2e plek !!